Saate valduses olevalt turvakaamera salvestusel võis näha, kuidas 25. novembri hommikul kaks inimest ootavad bussi. Siis möödub neist veoauto ja selgelt on näha, kuidas midagi selle veoki juures äratab nende tähelepanu ja nad jooksevad masinale järele - et veok peatada, sest juhtunud oli traagiline õnnetus.

Kaadrite taustal tõdeb "Pealtnägija" mitmete vanemate muret, et nende hinnangul kustub seal piirkonnas tänavavalgustus liiga vara ja koolilapsed jäävad sisuliselt autodele nähtamatuks.

Videolt ongi näha, et üks minut ja 50 sekundit enne traagilist õnnetust valgustus kustub. Seda näitavad varjud seintel.

"Pealtnägija" tegi eksperimendi ja läks sündmuskohale tagasi ühel teisel päeval umbes samal ajal, kui poiss autorataste alla jäi.

Kuigi Tallinna transpordiameti juht Tarvo Rüütelmaa sõnul peaksid valgustid reageerima vastavalt päevavalgusele ja ise süttima, siis näitas eksperiment, et lastevanemate hirmul on alust. Nimelt kustus eile kell 8.22 (ehk umbes samal ajal, kui poiss toona auto alla jäi - toim.) piirkonnas tõesti valgustus ära ja maad võttis hämarus.

Saatega kontsulteerinud advokaadi sõnul ei vabasta valgustuse kustumine küll veokijuhti süüst, kuid paneb siiski küsima, kas linn ei peaks tulema vastu ja tegema sama eksperimendi kõikide koolide ja lasteaedade juures, et valgustite kustumise tsükleid kindlaks teha.

25. novembril kella 8.21 ajal juhtus Tallinnas Vabaduse puiesteel raske liiklusõnnetus, kus hukkus koolipoiss.

Valdeku poe lähedal teed ületanud laps jäi Volvo veoki alla ja hukkus. Esialgsetel andmetel tuli veoauto Valdeku tänavalt ning keeras paremale, Vabaduse puiesteele, talle põles fooris lubav tuli. Roheline tuli põles ka ülekäigurada ületanud poisile. Politsei operatiivjuhi sõnul juhtus õnnetus ilmselt mõlema liiklejatähelepanematuse tõttu. Õnnetuse täpsemad asjaolud selguvad kriminaalmenetluse käigus.

Kooliteel olnud laps elas õnnetuspaigast umbes viiekümne sammu kaugusel ja tema perekonnale anti juhtunust teada.

Teadaolevalt oli sündmusel veel üks pealtnägija, kes pole politseiga seni ühendust võtnud ja kellel palutakse seda kindlasti esimesel võimalusel teha.

Jaga
Kommentaarid