Nii kaamera ees kui kaamera väliselt Pealtnägijaga konsulteerinud eksperdid leiavad, et käib sahkerdamine, mille algpõhjus on, et Keskerakond oli eelmise aasta sügise seisuga võlgu üle 320 000 euro, kuid Tallinna linnal on raha palju, vahendavad ERR Uudised.

"Kui see on tõesti makstud summa, siis võib-olla maksti tegijatele ehk Tuisule ja Pettaile seal nii-öelda ustavustasu ehk nad on vahepeal midagi teinud, kui raha ei ole olnud või teinud ilma rahata ja siis makstakse umbes tagantjärgi nende teened kinni," pakkus Eesti üks staažikaim reklaamitootja Artur Talvik, kes seekord kandideerib ka ise riigikokku.

"Tõepoolest, kui erakonna kassas nagu raha ei ole, aga kampaania vajab tegemist, siis kuidagi tuleb see ära teha ja ilmselt nii-öelda linna ressurss on sedavõrd vabalt käes, et nad saavad endale selliseid liigutusi lubada," lisas Eesti reklaaminduse elav entsüklopeedia Marek Reinaas.

Paavo Pettai sõnul on kõik spekulatsioonid ja süüdistused pastakast imetud jama, mille kommenteerimiseks Pealtnägija kaamera ees pole tal aega.

Riigikontroll teatas täna, et Tallinna linnaeelarvest kulus valimisreklaamina mõistetavatele teavitustele 2013. aastal ligikaudu 337 000 eurot maksumaksja raha. Tallinn ei ole poliitikutele ja erakonnale valimisreklaami tehes tegutsenud avalikes huvides, mistõttu on rikutud kohaliku omavalitsuse korralduse seadust ja linnavara valitsemise korda, ning nendeks teavitusteks tehtud väljaminekud ei ole kooskõlas linnaeelarvega.

Keskerakond teatas, et ei nõustu tänases “Pealtnägijas” esitatud väidetega ning on seisukohal, et tegemist on katsega
kahjustada Keskerakonna mainet riigikogu valimiste eel.

"Antud loo puhul on selgelt tegemist laimukampaaniaga, mis püüab kahjustada Eesti Keskerakonna mainet ja positsioone 1. märtsil toimuvate riigikogu valimiste eel. Kuna “ekspertide” seas kasutati Keskerakonna poliitiliste konkurentide reklaamimeistreid siis on selge, et tegemist pole objektiivse käsitlusega. Saates süüdistusi esitanud Marek Reinaas on aastaid ja ka nendel valimistel Sotsiaaldemokraatide kampaaniajuht, Artur Talvik on nendel valimistel Vabaerakonna kandidaat ja kampaaniaklippide tegija, Priit Aus on tihedalt seotud Reformierakonna kampaaniate tegemisega. Mis puudutab Kaarel Tarandi sõnavõttu, siis tema käitumisest Erakondade Rahastamise Järelevalve Komisjonis (ERJK) on tulnud selge signaal, et tema töö ongi Keskerakonna halvustamine," seisab erakonna pressiteates.

"Eesti Keskerakond tunneb muret, et “Pealtnägija”, mille tootmist rahastatakse riigieelarvest, on asunud süstemaatiliselt Keskerakonda laimama. Tekkimas on väga sarnane situatsioon raadiosaatega “Olukorrast riigis”, kus samuti Keskerakonda valimatult sõimati ning mille endistest saatejuhtidest on nüüd parteilased saanud. Jääb üle oodata, millisesse erakonda “Pealtnägija” tegijad ilmselt astuvad.

Keskerakond on seisukohal, et “Pealtnägija” tootmiseks kulunud raha tuleks arvestada Reformierakonna valimiskampaania kulude hulka."