ETV saade "Pealtnägija" kajastas täna jahmatavat juhtumit, mis näitab, kui abitu võib olla Eesti õigussüsteem ja kui kaugele võivad jääda teineteisest õigus ja õiglus.

Varem naabriga heades suhetes olnud britt tulistas 2011. aasta juulis purjuspäi Rain Seppa jalga nii, et viimane suri verekaotusesse enne kiirabi saabumist, vahendavad ERR uudised

Prokuratuur käsitles alguses juhtumit surma põhjustamisena ettevaatamatuse tõttu. Uurimise järel karmistati kahtlustust tahtliku tapmiseni, kuid Timmionsit ei võetud ikka vahi alla ega pikendatud isegi allkirja, ehkki ohvri pere hoiatas konkreetselt, et ta paneb putku. Nii ka läks - kui algas kohus, polnud inglast kusagil.

Kuna britil polnud kehtivat elukohast lahkumise keeldu ja ta sõitis minema, ei saanud talle kätte toimetada ametlikku kohtukutset, aga kuna kohtukutset polnud ametlikult esitatud, ei saa ka öelda, et ta hoiab pahatahtlikult kohtust kõrvale. Nii ongi asi tupikus.

Ei prokuratuur ega kohus ei soovinud lugu kaamera ees kommenteerida. Samas rõhutasid nad "Pealtnägijale", et ehkki ükski ametnik ei seisnud hea selle eest, et süüdistatav kohtusse ilmuks, käis kõik juriidiliselt korrektselt.

Kusagil pole öeldud, et tapmises kahtlustatava peab tingimata vahi alla võtma, kohustuslik pole isegi allkiri, et ta ei lahku.

Praegu on lootus sellel, et kõrgema astme kohus kuulutab siiski Timminsi rahvusvaheliselt tagaotsitavaks. Kui seda ei juhtu ja ta ise välja ei ilmu, on teoreetiliselt võimalik, et süütegu aegub 15 aastaga.