Küsimus
Kas teid on ära tüüdanud poliitbroilerid ja peibutuspardid, kes teie enda (maksu)raha eest püüavad teid ära osta — jagades teile pisikesi kingitusi, et peale seda — teie raha ära kasutades — luua enesele mõnus olemine. 

Kas ei oleks aeg hakata parteide võimu piirama?
Üleskutse
Hääletagem järgmistel valimistel vaid nende kandidaatide ja erakondade poolt, kes lubavad seadustada järgmised muudatused:
1. Suurendame tulumaksu 1% võrra.
2. Igal kodanikul on õigus ise otsustada, millisele MTÜ-le tema poolt tasutud täiendav tulumaksu osa üle kantakse.
3. Kuna ka parteid on MTÜ-d, siis lõpetame parteide ja erakondade riigieelarvelise finantseerimise ning asendame selle kodanike poolt tasutava osaga, mille allikaks on eelpool nimetatud 1% tulumaksust. 

See üleskutse on eesti kodanikele, kes on oma mõttemaailmas vabad ning tahavad ise otsustada ja määrata kuidas lahendatakse probleemid, mis puudutavad inimest ennast. 

See üleskutse ei ole mõeldud nendele, kes otsivad head karjust „kes hoolitseks minu eest ja lahendaks minu toimetuleku probleeme teiste raha eest“!

Kõik kellele asi huvi pakub või olete valmis seda mõtet toetama ja tegema sammu kodanikuühiskonna poole — ühinege Facebook’is „Parteijahiga“ !

Põhjendus
Vaba kodanikku eristab karjatatavast lambast see, et ta otsustab ise „mis on minule hea“ ja kannab ka sellest johtuvad kulud. „Lammas“ loodab, et keegi teine kannaks tema heaolu suurendavatest tegevustest johtuvad kulud.

Kuna keegi ei suuda kõike ise teha, siis peab ka vaba kodanik tegema koostööd teiste omasugustega. Kodanike ühine heaolu suureneb, kui need, kes on valmis tegema rasket tööd ühiste huvide kaitsmiseks, saavad oma töö eest väärilist töötasu. 1% kodaniku tuludest tema huvide kaitsjale ei ole liiga suur ohverdus vaba ühiskonna säilitamiseks. Kuid seda, kes kaitseb konkreetse kodaniku huvisid kõige paremini, saab otsustada vaid tema ise!

Kuna riiki — kui meie ühiseid huvisid teostavat masinat — juhivad meie poolt valitud esindajad, kes kuuluvad erinevatesse parteidesse ja erakondadesse, siis tuleks taastada nende esindajate sõltuvus oma valijatest. Kui meie poolt valitud esindajad keskenduvad „kõrgete riigi huvide“ või „madalate ärihuvide“, teenimisele, mis ei kattu tema valijate huvidega, siis on midagi väga valesti.

Kas ei oleks aeg teha muudatus, mis sunniks kodanike poolt valitud esindajaid pöörduma taas näoga oma valijate? See eesmärk on saavutatav, kui parteide finantseerimiseks vajalik raha laekuks otse valijatelt üle Maksu- ja Tolliameti. See muudatus võiks toimuda n.ö nelja aastase ülemineku raames — s.t nende finantseerimine külmutakse 2011 aasta tasemele ja seda hakatakse igal järgmise aastal vähendama 25% võrra. Seega lõpeks parteide ja erakondade riigieelarveline finantseerimine aastaks 2016. 

Tegevuskava
Kõik kodanikud kes tunnevad, et aeg on muuta meie ühiskond kodanikuühiskonnaks, võivad ühineda Facebooki lehega ning ühiselt nõuda Riigikokku kandideerijatelt selget seisukohavõttu selle ettepaneku osas ning kui nad seda toetavad, siis anda ka oma valijatele selge lubadus, et nad teevad kõik selle ettepaneku seadustamiseks. 

Unistus
Kui see ettepanek teostub siis loob see aluse uuele elukorraldusele, milles vabad kodanikud lahendavad oma probleemid ise ja ei kutsus lihtsamate asjade lahendamiseks appi riiki. Lõppkokkuvõttes tähendab see nii kodanike maksukulude kui ka riigieelarvekulude vähenemist. 

Praeguse reaalsuse jätkumine
Kui praegune olukord jätkub ja riik peab lahendama kodanike probleeme, siis tähendab see seadusi (mis piiravad kodanike vabadusi), ametkondi (mis nõuavad maksutulusid) ja poliitikuid, kes langetavad otsuseid inimeste eest!

Üleskutse autor Paul Tammert on oma vabadust hindav Eesti kodanik.