Lääne-Tallinna keskhaigla avalike suhete juhi Diana Lorentsi sõnul on haigla töötajate üldine meelsus streiki pooldav.

"Meie poole pöördunud patsiendid on olnud samuti äärmiselt mõistvad," ütles Lorents Delfile. "Paljud väljendava oma toetust ja ütlevad, et tulevad uut aega arstile kirja panema siis, kui streik on lõppenud."

Lorentsi sõnul on olnud ka neid patsiente, kes ei tea streigist midagi. "Nemad tulevad pahaaimamatult arstile, ent on olukorda leplikult suhtunud," rääkis Lorents. "Vabandame nende patsientide ees, kellega on teavitamise osas olnud segadust."

Ida-Tallinna keskhaiglas jätkub streik ka homme

Ida-Tallinna Keskhaigla avalike suhete juht Svea Talving tõdes, et hinnanguliselt jääb neil täna ära umbes 1500 vastuvõttu ja seoses streigiga ei toimu ka homme jätkuvalt ambulatoorseid vastuvõtte.

Seoses sellega helistab klienditeenindus juba registreerunud esmastele patsientidele ja teatab vastuvõtu mittetoimumisest. Esmaseid ja korduvaid patsiente streigi ajal vastuvõttudele ei registreerita, täpsustas Talving.

Korduvate patsientidega, kes vajavad arsti hinnangul kiiremas korras vastuvõttu, võtab ühendust selle patsiendi ravikabineti töötaja ning vajadusel lepib kokku edasise ravi osas.

Talvingu sõnul ei toimu tasulisi vastuvõtte. "Patsientidega võtab ühendust kliendihaldur ja teatab vastuvõtu mittetoimumisest. Vastuvõtu tasu makstakse patsiendile tagasi," ütles Talving.

Tervishoiutöötajate streik algas täna kell 8 Põhja-Eesti regionaalhaigla, Ida-Tallinna keskhaigla, Lääne-Tallinna keskhaigla ja Tartu ülikooli kliinikumi plaanilise ambulatoorse arstiabi süsteemis.

Järgmisel esmaspäeval liituvad streigiga Pärnu haigla, Viljandi haigla, Narva haigla ja Kuressaare haigla plaanilise ambulatoorse arstiabi süsteem.

Põhja-Eesti regionaalhaiglas, Ida-Tallinna keskhaiglas, Lääne-Tallinna keskhaiglas ja Tartu ülikooli kliinikumis laieneb streik plaanilise statsionaarse arstiabi süsteemi.

Streigi maksimaalne võimalik ulatus on kogu plaanilise arstiabi peatamine Tallinnas, Tartus, Pärnus, Viljandis, Narvas ja Kuressaares.


Streigi ajal töötavad kiirabi, erakorralise meditsiini osakonnad ja patsientidele osutatakse vältimatut arstiabi.

Plaanilist arstiabi osutatakse kuni 18-aastastele lastele, rasedatele ja onkoloogilist ravi saavatele patsientidele.