Reformierakonda sattus Rämmel enda sõnutsi üsna juhuslikult. „Mul oli üks sõber, nurgaadvokaat, kes võttis mult kunagi mingile asjale allkirja. Pooljommis peaga ei pööranud tähelepanu, mis see oli. Kui ennast Reformierakonnas avastasin, olin siiralt šokeeritud. Kirjutasin neile kolm aastat kirjakesi, et välja saada,“ kirjeldas ta juhtunut Tartu Ekspressile.

Iseseisvusparteisse astumine oli seevastu teadlik valik. “Iseseisvuspartei tundus mulle kõige sobivam ja kui aus olla, siis tehti mulle ettepanek, millest ei saanud keelduda: mul ei olnud 350-eurost kautsjoni kuskilt võtta ja Vello Leito lubas selle minu eest maksta,“ rääkis Rämmel, kes siiski ei usu, et tema erakond seekord kuigi kaugele jõuab.

ETVs toimunud valimisdebati ajal oli Rämmel enda sõnul haige, tal oli 39 kraadi palavikku, kuid mitte telehirmu. "Põlvist nõrgaks mineku hirmu küll polnud. Õpin kirikuõpetajaks ja olen praktika juba Viru-Jaagupi koguduses läbi teinud. Kantslis seista ja möliseda pole mingi probleem! Rambipalavikust ei saa ma üldse aru – kui sul on midagi öelda, siis mine ja ütle, mis sa ikka värised. Stuudios olin läbi nagu Läti raha ja tahtsin tegelikult loobuda, aga kallis esimees küsis, kes siis läheb, ja roomasin ikka kohale. Viina võtta ma ju nüüd ka ei saa, oleks 200 grammi hinge alla pannud, oleks vähe parem olnud."