Tuus ütles Partsile, et Eesti on juba neljandat kuud järjest hinnatõusude poolest kogu Euroopa ala n-ö suurimate hinnatõusudega. "Eriti rängalt tõusevad toiduainete hinnad. Suhkru hind, me teame, et ületab siin juba vanu Euroopa riike. Ja nendel hinnatõusudel ei ole lõppu näha. Teame, et elektri hind siin alles tõusis kahe viimase aastaga 24 protsenti, nüüd tõusevad võrgutasud, tuleb jälle kuskil 6 protsenti hinnatõusu ja loomulikult ka siis, kui läheme vabale börsile, tõusevad hinnad veelgi kuskil kolmandiku võrra."

Tuus lisas, et toasoe on üle Eesti aina kallimaks läinud, prügi hindu tõsteti 20 protsenti viimasel ajal ja vee hind läks hüppeliselt kallimaks. "Miks te ei ole tegutsenud nii, nagu te valimistel välja lubasite - ohjeldame hindu, viime hindu madalamaks."

"Me tegutseme ju selles suunas," vastas Parts. "Palun tehke oma silmad lahti oma paberitelt ja vaadake, mida valitsus teeb. Ja kiitke valitsust."

"Monopolide ohjeldamise seadus on vastu võetud, konkurentsiamet tegutseb, jätkas majandus- ja kommunikatsiooniminister. "See seadus loob pikaajalise võimaluse kindlasti ka hindade alandamise suunas, üldse ei välista."

Partsi sõnul on elektrituru avanemisega täna hea hirmutada inimesi tohutu hinnatõusuga. "Aga kui me võrdleme näiteks Põhjamaade elektribörsi hindasid, siis aastal 2006 oli Põhjamaade elektribörsi hind odavam kui Eestis elektri reguleeritud hind, isegi 2009 oli ta enam-vähem samas suurusjärgus."

"Mis puudutab kaudseid makse, siis siin on tõenäoliselt meil poliitiline erimeelsus, aga valitsuskoalitsioon on võtnud selge poliitika, et kaudsete maksude alandamine tegelikult ei aita neid perekondi või neid inimesi, kellel on võib-olla varalise toimetulekuga raskusi. Selles osas tuleb pakkuda piisavalt hästi kättesaadavaid sotsiaalteenuseid ja toimetulekut nendele inimestele, mitte, et me vähendame käibemaksu ja aktsiisi kõigile, ka nendele, kelle toimetulekule see otseselt erilist mõju ei avalda," lõpetas Parts.