"Oleme ka lugenud Siim Kallase väljaütlemisi, aga ma arvan, et need on olnud inimese väljaütlemised, kes on olnud Eestist kaua eemal ja need on olnud kriitilised ka oma erakonna suhtes,“ rääkis Parts. „See ei tähenda, et me peaks kohe minema pingi peale."

Minister Parts ütles, et tema hinnangul on praegune koalitsioon parim võimalik Eestis.

Parts lisas, et IRL väldib erakonnas igasugust mängurlust. "Seda võib pidada vanade isamaaliitlaste pärandiks," lausus Parts.

Parts on veendunud, et uuel peaministri kandidaadil on asjakohane alustada uusi koalitsiooniläbirääkimisi, et täiendada lepingut. "See on väga teretulnud ja vajalik," sõnas ta.

Ministriportfellide väljavahetamine sõltub tema sõnul uue peaministri kandidaadi visioonist. "Kui tal on teistsugune visioon ja kui see on arusaadav, siis on kõik küsimused võimalik läbi rääkida," avaldas Parts valmisolekut ka uues võimalikus koalitsioonis kaasa lüüa. Samas möönis ta, et kuskil on ka IRLi jaoks punased liinid, millest ei taganeta.

"Me rõõmsalt üheskoos astume tagasi järgmine nädal," lausus Parts. "Kui mingi hea asi saab otsa, siis on veidi kahju, aga me anname endale aru, et see on peaministri otsus ja me saame tema motiividest täielikult aru."

Parts eeldas, et vähemusvalitsust ei tule. Ta meenutas, et alguses läks ka Ansipi valitsuses koostöö üpris keeruliselt, aga nüüd on õpitud üksteist tundma ja toetama. Tema sõnul oleks praeguse koalitsiooni lõhkumine usalduskihi prügikasti viskamine.

Peaminister Andrus Ansip täpsustas, et ka tema valitsus oli vähemusvalitsus ja mõneti oli see isegi hea, et see kriisi ajal nii oli.

"See sundis rohkem veenma riigikogu liikmeid," ütles ta ja lisas, et töölepingu seaduse uuendamine ja pensioniea kasv sündisid mõlemad vähemusvalitsuse ajal. "Ma väidan, et need (vähemusvalitsused) on väga efektiivsed."