„Majandusministri erakonnakaaslasi on EAS-i nõukogus päris mitu ning seega tunneme huvi, kas minister on tekkinud probleemi nendega arutanud ja mida kavatseb ta ette võtta sarnaste olukordade kordumise vältimiseks,“ ütles Keskerakonna fraktsiooni liige Urbo Vaarmann. „Ootame ministri hinnangut skandaalsele kampaaniale ning küsime, kas ministeerium plaanib EAS-i tegevust ka täiendavalt kontrollida,“ teatas Keskerakond.

Vaarmann meenutas, et EAS-il on sarnaseid probleeme olnud ka varem kui Tallinna tutvustati „põhjamaa noormeestele“ suunatud kampaaniaga, mis tekitas samuti nii terava vastuseisu, et EAS oli sunnitud videoklipid eemaldama. „Tundub, et vigadest pole õpitud ning astutakse jälle selle sama reha otsa – kas ei osata või ei taheta nõu küsida teistelt asjatundjatelt,“ lisas Vaarmann.

Novembri keskpaigas alustas EAS jõulise kampaaniaga, mis sisaldas endas praeguseks juba kurikuulsaks saanud videoklippe hiiglaslikest matrjoškadest sattumas Eestis piinlikesse olukordadesse. Vastukaja videoklippidele kujunes aga sedavõrd teravaks, et Venemaal tegutsevad Eesti ettevõtjad nõudsid eemaldamist, sest pidasid seda kampaaniat mõnitavaks.