"Kui Isamaa ja Res Publica Liit pani üheks põhiloosungiks "kodukulud alla", oli iseendastmõistetavalt meie soov tõmmata käima see Eesti rahva jaoks üsna oluline programm," kõneles Parts. "Me oleme alles alguses ja ma tõesti ei soovitaks suhtuda sellesse kuidagi naeruvääristades, eriti veel teie poliitilist mõtlemist arvestades, süüdistades, et justkui olnuks tegemist valimislubadusega, mida meil ei olnud kavas täita – seda oli vägagi vajalik täita."

„Me oleme kavatsenud seda täita ja me teeme seda,“ ütles Parts IRLi valimislubaduse „Kodukulud alla“ kohta.

Parts ütles, et ta ei tee lubaduste täitmise aruannet, kuid tsiteeris opositsioonipoliitik Jevgeni Ossinovskit, kes on öelnud, et IRL on oma valimislubadused täitnud.

Ministri sõnul tulevad inimesed näiteks majade renoveerimise programmiga hästi kaasa.

"Kui me viime läbi tervikliku rekonstrueerimise, parandame me sisekliimat, mis mõjub positiivselt inimeste tervisele ja loomulikult pikendame me oluliselt oma kortermajade eluiga," kõneles minister riigikogus.

Ta lisas, et küttekulude sääst on märkimisväärne. "See 58 miljoni eurone reaalselt rakendatud maht kortermajade renoveerimisse puudutab juba 40 000 inimest ja kolme protsenti meie elamufondist. Me näeme, milline on tegelikult selle ülesande perspektiiv ja mastaap," sõnas minister.

Küsimusi esitanud Marika Tuus-Laul märkis, et kortermajade renoveerimisega jäävad inimesed igavesse võlaorjusesse ja küsis, kas elekter ei olegi kodukulu?

Parts möönis, et elekter on kodukulu, mida saab vähendada taastuvenergia tasu arvelt. Ta pakkus, et seda võiks alandada kuni 50 protsenti.

Parts heitis Keskerakonnale ette 2007. aastal kehtestatud taastuvenergia tasude süsteemi heakskiitmist, millega teenitakse firmade huve täpselt samuti nagu Keskerakond kaitseb Tallinnas Tallinna Vee kasumit. „Te sülitate Tallinna Vee tarbijate peale,“ sõnas Parts.

Keskerakondlane Tarmo Tamm oli ministriga ühel meelel, et majade renoveerimine on õige, kuid pikaajaline meede. Samas küsis Tamm, miks ei ole tegeldud soojatrasside korrastamisega ja katlamajade üleviimisega hakkepuidule.