"Taavi Rõivas on asjad sassi ajanud. Tema jutt sellest, justkui oleks IRLi maksureformi idee vasakpoolne, on kummaline. IRLi väljakäidud kontseptsiooni autor on Ronald Reagan, keda vasakpoolsusega seostada oleks patt. Selle maksureformi tulemusena kedagi täiendavalt ei maksustata ning ühtegi täiendavat maksuastet ei kehtestata. Niisiis Rõivase jutt, et üle 850 euro teenivad inimesed selle reformiga kaotavad, on eksitav," ütles Parts IRLi teatel.

"Samuti on faktiliselt vale väide, et IRLiga võidavadki ainult need, kelle sissetulek on alla 500 euro. Esiteks saavad rohkem netotulu kätte kõik, kelle palk on alla 846 euro kuus – see puudutab 300 000 inimest ja see on rahanduslikult järgmisest aastat rakendatav. Teiseks on maksureformil positiivsed mõjud majandusele, suurendades tööhõivet, ergutades sisetarbimist ning vähendades väljarännet," lisas Parts.

"IRL ei pea mõistlikuks koguda väikese palgaga inimestelt sadu eurosid makse, et need siis hiljem sotsiaaltoetustena tagasi jagada. Pigem suurendame inimeste sissetulekut nende palgalt tulumaksu kogumata. Ma vaataksin Rõivase asemel hetkeks peeglisse, kuna Reformierakonna väljapakutud maksuplaan on ebaefektiivne, kulukas ja jõustub alles nelja aasta pärast," teatas IRLi peaministrikandidaat.