Partsi ja Piebalgsi kohtumisel olid arutuse all Balti regiooni puudutavate energeetikaprojektide areng, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi pressiesindaja.

Kohtumisel arutati esmalt Vene-Saksa gaasijuhtme NordStream arenguid. Ühiselt tõdeti, et selle projekti juures tuleb esmajärjekorras maandada kõik keskkonnariskid ja analüüsida ka alternatiivseid projekte. „NordStreamil tuleb teha tõsist tööd, et muuta projekt läbipaistvamaks ja vastata puudutatud riikides tekkinud küsimustele,” rääkis minister.

Samuti arutati Leedu tuumajaama projekti arenguid. „Selle projekti osas on täna veel palju lahtisi otsi,” sõnas Juhan Parts. „Samas on see projekt oluline Baltimaade ja Kesk-Euroopa elektrisüsteemide ühendamise kontekstis.”

Kohtumisel osalesid ka Euroopa Liidu ja rahvusvahelise koostöö asekantsler Andres Tint, ministri nõunik Jüri Raatma, energeetika osakonna juhataja Einari Kisel, Euroopa Liidu ja rahvusvahelise koostöö osakonna juhataja Helle-Helena Puusepp ning Eesti Alalise Esinduse asejuht EL juures Tiit Naber.