Kauts on nimelt Partsi endine nõunik. Keskerakondlane Olga Sõtnik küsis täna riigikogu infotunnis Partsilt, kas vastab tõele EISi endiste töötajad väide, et Kautsi sõnul ei võeta teda ametist maha seni, kuni Parts on majandusminister? Parts eitas seda.

"See ei vasta loomulikult tõele. Juhatusemäärab ikkagi sihtasutuse nõukogu. Ma usun, et seesama seltskond, kes mulle aeg-ajalt saadab banaane, levitab ka selliseid eri jutte. Interneti avarustest võite leida igasuguseid huvitavaid lugusid. Nii et soovitan lugeda, aga mitte uskuda," lausus Parts.

Eesti Ekspress kirjutas mõne nädala eest sihtasutuses toimunud priiskavast käitumisest ja kummalistest ostudest. Parts lausus, et sihtasutuse nõukogu uurib tehinguid ja võtab vajadusel seisukoha.

Parts rääkis, et Ekspressi artikli kohta helistas talle Juku-Kalle Raid kaks nädalat varem ja tutvustas kavandatavat ajakirjanduslikku rünnakut. "Rohkem ma sellest ei tea. Nii et seal kõik ei ole tõde, mis seal on kirjas," lausus Parts.

Eesti Interneti kogukonna viha alla sattunud Kautsi asemel vabastas EISi nõukogu ametist hoopis asutuse teise juhatuse liikme Jaak Lippmaa.

Lippmaa tagasikutsumise põhjuseks oli Partsi sõnul see, et Lippmaa oli sattunud huvide konflikti. "Nimelt, kolm aastat tagasi me otsustasime paljuski ka Endel ja Jaak Lippmaa survel või nõudmisel korraldada ümber väga aegunud internetidomeeni korraldus Eestis, mis oli kestnud alates 92. aastast."

Selle kontseptsiooni kohaselt pidi EISist saama ka administratiivne kontaktisik ICANNis, mis on rahvusvaheline Ameerikas asuv organisatsioon, kes korraldab interneti ja internetidomeeni haldust. Lippmaa nimetati Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni liidu poolt ka juhatusse ja tema ülesanne oligi viia lõpule ka see redelegeerimine.

"Ta ei ole oma ülesannet täitnud ja nõukogu otsustas, arvestades, et ta ei ole oma ülesannet täitnud, ta tagasi kutsuda," teatas Parts.