“Tegemist on teadmiste ekspordiga. Ei ole väga palju neid valdkondi, kus saaks seda teha. Kas Jordaania ja Ameerika äriprojektid on lust ja lillepidu? Kaugel sellest. Kas neid projekte tehakse Eesti tarbija kulul? Ei tehta. Neid tehakse muude, põhiliselt õli ekspordist saadavate vahendite arvelt. Kui suurtest mahtudest me räägime? Võrdlemisi tagasihoidlikest mahtudest. Me räägime täna võimalusest eksportida teadmisi. See on mõneti teekond, mille jooksul võib tekkida meil väga huvitavaid valikuid,” rääkis Parts Delfile.

Delfi küsis, kas nende välisprojektidega tegeledes ja sealt tulu saades võib tulla kõne alla hinnatõusu leevendamine? “Oleneb tulu suurusest. Teoorias võivad olla vägagi huvitavad arengud võimalikud,” vastas Parts.

Partsi sõnul ei ole tegemist projektiga, mis on vaadeldav ühe või kahe aastaga. “Seda tuleb anda üle teatepulgana järgnevatele Eesti Energia juhtkondadele ja järgnevatele valitsustele. Aga oleks täiesti arusaamatu, kui sellega täna ei tegeldaks.”

Liive on oma visiooni alles realiseerimas

Parts ütles, et on Eesti Energia juhatuse esimehe Sandor Liive tööga rahul ning märkis, et Liive ei ole oma nägemust või visiooni Eesti Energiast veel täide viinud.

“Saagem aru, et Eesti Energiat kui uuenevat ja julge pealehakkamisega tiimi püütakse ühel või teisel moel sarkastiliselt togida. Selles osas ma nende sarkastiliste kriitikute eest püüaksin Eesti Energia juhti kaitsta. See ei tähenda, et meie vahel ei ole tõsisemaid jutuajamisi või erimeelsusi nõukogu ja juhatuse vahel,” sõnas Parts.