Lisaks hindamiskriteeriumite subjektiivsusele kahtlustab hankest osavõitja, et hankeplatvormi väljatöötaja ning võitja on omavahel seotud, kirjutab Äripäev.

Komisjon kuulutas septembri lõpus välja riigihanke veebipõhise infosüsteemi ostmiseks, et “valmistada hankijale töökindel veebipõhine infosüsteem valimistel osalevate isikute valimiskampaaniate rahastamise ja erakondade tulude laekumise aruannete esitamiseks ja kontrolliks”. Eeldatavaks maksumuseks oli 79 000 eurot ning infosüsteem peaks valmis olema järgmise aasta mais.

Oktoobri lõpus teatas komisjon, et hanke võitja on OÜ Mekaia. Viimase kodulehel on kirjas, et firma arendab veebilehti ja veebipõhist tarkvara Drupali platvormil. Nende klientideks on muu hulgas Riigi Infosüsteemi Amet, Registrite ja Infosüsteemide Keskus, Tartu Ülikool ja Credit24. Mekaia kuulub kodulehe andmetel Velvet Creative Alliance Gruppi. Samasse gruppi kuulub ka tellitava infosüsteemi lähteülesande väljatöötaja Velvet DP. Mõlemal firmal oli kuni hanke korraldamiseni ka üks ja sama omanik - Velvet OÜ.