“Lennukis oli üks inimene, kes õnnetuses ka hukkus,” ütles Delfile lennuameti pressiesindaja Kersti Telve, kelle kinnitusel põles lennuk lahtise leegiga.

Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Viktor Saaremetsa sõnul oli lennuk lennuametist pärit info kohaselt startinud Riiast ja pidi maanduma Pärnus.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi teatel moodustab minister Juhan Parts uurimiskomisjoni lennuõnnetuse asjaolude väljaselgitamiseks.

Komisjoni hakkab juhtima ministeeriumi kriisireguleerimise osakonna peaspetsialist Jens Haug, komisjoni aseesimeheks nimetatakse transpordi asekantsler Eero Pärgmäe.

Komisjoni täielik koosseis kinnitatakse pärast siseministeeriumi ja lennuameti esindajate kaasamist.

Esialgse info kohaselt oli 4-kohaline Rootsi registreerimisnumbriga Piper 28 lennuk teel Liepaja lennuväljalt Pärnusse. Õnnetus juhtus kell 15.18, kui lennuk üritas maanduda, kuid pärast esimest maandumiskatset tõusis kõrgemale ning sooritas viiru paremale, pärast laskumist kukkus lennuk alla. Lennuki allakukkumiskoht on 200 meetrit Pärnu lennuvälja raja 03 algusest kirdes metsa alal, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Päästjad saabusid sündmuskohale ja alustasid kustutustöödega kuus minutit pärast õnnetuse algust.

Hukkunu isik on tuvastamisel. Õnnetusest on informeeritud ka välisministeeriumit.