Vaskrääma on Pärnust vaid kümmekonna kilomeetri kaugusel ja paljud pered on ostnud siia kodu just küla vaikuse ja eraldatuse pärast, kirjutab Õhtuleht.

Kui sügisel olid küla 86 elanikku ühel meelel tuulikute vastu ning Vaskrääma elanik Kadri Mägi suutis koos mõttekaaslastega saada tuulikutevastasele pöördumisele 89 allkirja, siis nüüd on olukord muutunud: Sõnajalad käivat ukselt uksele ja kinnitavat inimestele, et kõik on juba niikuinii nõus — mis mõtet teilgi enam puigelda. 

Ühelt poolt on Sõnajalad tõmmanud esialgset lennukat plaani koomale: 7-8 tuulikust on jäänud järele kolm 3 MW võimsusega ja ligi 100 meetri kõrguse mastiga generaatorit ning needki kerkiksid külast kaugemale, teisalt avaldab külameestele nähtavasti mõju ka Sõnajalgade pakutav hüvitis — 3000 eurot (ligi 50 000 krooni) aastas.

Paikuse vallavanema Kuno Erkmanni jutust selgub, et tuulikute asjas midagi päris kindlat veel pole: “Sõnajalgadel tuleb enne saavutada külaga kokkulepe ja kui nad seda ei suuda, siis tuulepargi detailplaneeringut ei kehtestata.”