“Uss, kas rästik või nastik, oli välistrepist üles vingerdanud ja nuuskis köögiukse alt pääsu tuppa,” rääkis Pärnu Postimehele Ringi tänava elanik Eve Jürgenson.

Majaasukate käikudest ja helistamistest kommunaalosakonda pole abi olnud. Ussid siginevad Pärnu jõe ääres kalakombinaadist mahajäänud veepuhastusjaamas, õkva jahisadama, kolledž ja Tervise naabruses, edasi. Madudele soodsat kasvukeskkonda pakuvad ka Vana turu kandis veetorni kõrval asuv kunagine pumpla ja põlenud maja vana haigla akende all.

Ajalehe andmeil võivad maod sigida ka Rannapargis, kuna sealsed suured prahihunnikud on senini koristamata. Rannapargis parajasti koristustööd teinud Paul rääkis, et talv läbi veeti tema puhastusalale lund ja sellega tükkis igasugust sodi. “Siin näete mööblitükke ja isegi kohvrit, kuid need on linlaste poetatud,” kinnitas ta.

Asi käib Pauli jutu järgi nii, et väike auto sõidab rannale ja sellest lennutatakse praht välja. “Linnast kaotati ära ju prügikastid, egas inimene hakka iga tühja asja pärast prügimäele sõitma,” järeldas rehamees.

Koristamata on ka Vallikääru piirkond ja ühisgümnaasiumi juures asuva tiigi kaldad. Päevaks-paariks jätkuks koristajatel tööd Pärnu jõe paremkaldal Kalda kohviku juureski.

Mullu 19. septembril püüdsid Tallinna tuletõrjujad kinni Uus-Sadama tänaval kontorihoone kabinetis kinni seal end varjanud nastiku. Kell 16.46 teatati Põhja-Eesti häirekeskusele, et Tallinnas Uus-Sadama 19 kontorihoone kabinetis on uss, ütles ETAle Tallinna tuletõrje- ja päästeameti pressiesindaja Priit Laos.

Kuna paar suve tagasi kimbutas sealset rahvast ülimürgine kobra, siis nüüd olid päästjad ülimalt ettevaatlikud. Pritsimehed avastasid teisel korrusel asuva kontori ruumis seifi ja prügikasti vahelt 50 sentimeetri pikkuse kähiseva agressiivse roomaja.

Tuletõrjujad püüdsid roomaja kinni, viisid algselt loomaaeda, kus tuvastati, et tegemist on kodumaise nastikuga, seejärel viidi roomaja metsa ja lasti vabaks.