Teisipäevasel Pärnu linnavalitsuse nõupidamisel arutati mitmeid variante, mismoodi seatud eesmärgini jõuda. Esiplaanile seati avalikud huvid ja tehtud kulutused Esplanaadi 10 näitusepinna ehitamisesse ning leiti, et hoone müügiga koos tuleb seada kohustus näitusepinna säilimiseks, teatas Delfile Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja.

Linnavalitsus otsustas, et Esplanaadi 10 müüakse otsustuskorras koos tasuta kasutusvalduse seadmisega linna kasuks praegusele rentnikule AS Chaplin. See tähendab, et linn omab tasuta kasutusõigust ekspositsioonipinnale.

“Professionaalse näitusepinna säilimine on linna jaoks ülimalt oluline ning kasutusvalduse seadmine linna kasuks võimaldab näitusepinna ja juurde kuuluvate ruumide kasutust kunsti ja näitusealase tegevuse huvides”, ütles abilinnapea Raul Sarandi.

„Pärnus on mitmed tunnustatud professionaalsed kunstnikud ja kunstikriitikud, kellele võiks anda võimaluse end Pärnus paremini teostada,“ lisas Pärnu linnavalitsuse kaunite kunstide peaspetsialist Alar Raudoja.

Märtsi lõpus tegi linnavalitsuse linnavara komisjon hoone ostust huvitatud AS-le Chaplin ülesandeks pidada läbirääkimisi kõiki osapooli rahuldava otsuseni jõudmiseks SA-ga Uue Kunsti Muuseum. Linnavalitsus tegi AS Chaplinile läbirääkimise ülesandeks tagada uue kunsti muuseumi tegevuse säilimine hoones Esplanaadi 10. Kuid Mark Soosaare ja Viljandi linna vahel sõlmitud koostöö raamleping näitas, et Mark Soosaar ei ole huvitatud jätkamast uue kunsti muuseumi tegevusega hoones Esplanaadi 10.

AS Chaplini ja SA Uue Kunst Muuseumi läbirääkimise aeg sai täis 17. aprillil.

Tänasel päeval toetab Pärnu linnavalitsus kunstialase tegevuse jätkumist kinnistul Esplanaadi 10. Selle tagamiseks turvalisel tasandil tuleb hoonesse investeerida mitmeid miljoneid kroone, mis saab võimalikuks uue kunstihuvilise investori tegevuse kaudu. Linnavalitsus peab hoone müüki praegusele rentnikule parimaks lahenduseks.

Linnavarana võõrandataval kinnistul Esplanaadi 10 asub viiekorruseline büroohoone, mis on kasutusel nii muuseumi, näitusepinna kui äriruumidena. Kuni 1. septembrini 2009 omab rendimääraga nullkrooni kuus on kasutuslepingut AS Chaplin, mis annab allrendile ruume sihtasutusele Uue Kunsti Muuseum ja veel 40 majas tegutsevale juriidilisele isikutele. Kasutusleping Pärnu Linnavalitsuse ja AS Chaplin vahel sõlmiti 1.09.1992.