Vaatluslend sooritatakse helikopteriga Pärnu lahte suubuvate jõgede kohal, et seniseid kahjustusi ja võimalikke edasisi arenguid hinnata. Vaatlusel osalevad Lääne regiooni vastutav operatiivkorrapidaja ja keskkonnaameti spetsialist, teatas Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja.

Kell 9 algab üleujutust puudutav nõupidamine, kus osalevad päästekeskuse kriisimeeskond, keskkonnaameti, politsei, kaitseliidu, kohalike omavalitsuste esindajad ja Pärnu maavanem.

Pärnu maakonnas Sindis on Pärnu jõgi rüsijää tõttu üle ujutanud viis elumaja, neist kolmest majast on elanikud ajutiselt välja kolinud. Rüsijää ummistuse ulatus jõel on ca 400 meetrit. Võrreldes tavapärasega on veetase kerkinud enam kui kolm meetrit. Ohustatud piirkond on Pärnu lahte suubuvate jõgede äärsed asumid alates Torist kuni Pärnuni.

Pärnu maakonnas Surju vallas on Reiu jõgi üle ujutanud Metsaääre külas asuva elamupiirkonna. Vesi voolab intensiivselt üle ühe krundi ning selle elanikud olid sunnitud kodust lahkuma. Teistesse majadesse vesi voolanud ei ole. Vesi on ära lõiganud juurdepääsutee külale.

Eile kell 18.00 kogunes olukorra hindamiseks Lääne -Eesti päästekeskuse kriisimeeskond. Jälgitakse olukorda ja ollakse kontaktis kohalike elanikega.

Päästeteenistus tuletab meelde, et piirkonnas, kus vesi on teed üle ujutanud, ei pruugi ka kiirabi ja päästeautod inimesteni jõuda. Ohu korral tuleb inimestel kodust aegsasti lahkuda.

Probleemidest seoses suurveega saab teada anda päästeala infotelefonil 1524. Kui inimeste elu on otseses ohus tuleb helistada hädaabinumbrile 112.