Haridus- ja teadusministeerium on otsinud teaduse ja kõrghariduse osakonna juhatajat alates käesoleva aasta jaanuarist, kui vastav ametikoht ministeeriumisse loodi. Põhjusel, et avalik konkurss ei andnud soovitud tulemusi ja nõuded vastavale ametikohale olid väga kõrged ja võimalike sobivate kandidaatide ring Eestis piiratud, alustati sihtotsinguga, mille käigus vesteldi rohkem kui kümne kandidaadiga, edastas ministeerium Delfile.

Erialase kompetentsi seisukohalt osutus sobivaimaks Mihkel Pärnoja.

Pärnoja on ise kommenteerinud, et temal poliitilisi ambitsioone enam ei ole ja ta tuli ministeeriumisse tööle apoliitilise spetsialistina.

“Otsisime teadlase ja õppejõukogemusega töötajat, kel oleks piisav juhtimiskogemus ning oskus suhelda ülikoolide, teadusasutuste ning teiste ministeeriumide esindajatega,” ütles ministeeriumi asekantsler Kristjan Haller.

Teaduse ja kõrghariduse osakonna juhataja ülesandeks on juhtida kõrghariduse akrediteerimise planeerimist ja arendamist, välisriikide diplomite ja akadeemiliste kraadide vastastikuse tunnustamise koordineerimist, kõrghariduspoliitika, sealhulgas riikliku koolitustellimuse planeerimist, teadus- ja arendusasutuste evalveerimise korraldamist ja rahvusvahelistes teadus- ja arendustegevuse alastes programmides osalemise korraldamist.