Tervisliku toidu retsepte said osalejad saata 5. - 31. maini. Kõik saadetud retseptid võistlesid peakategoorias "Tervislik lemmikretsept", kuid lisaks selgitati välja ka tervislik koolitoit ja tervislik Eesti toit. Parimateks koolitoitudeks tunnistas žürii lillkapsapüree, köögiviljakotletid kodujuustukastmega ja kama-kohupiimavahu, teatas Raepress.

Tallinna abilinnapea Kaia Jäppineni sõnul saavad inimese toitumisharjumused alguse lapsepõlves, seega ebapiisav või väärtoitumine lapsepõlves avaldab mõju terveks eluks. "Uurimuse kohaselt toitub kaks kolmandikku koolilastest ebatervislikult. Arvestades, et umbes kolmandik lastest ei söö enne kooli ning umbes pooled ei söö sooja toitu ka peale kooli, langeb koolitoitlustusele vastutusrikas osa areneva ja kasvava organismi päevasest toitumisest."

Kategoorias "Tervislik Eesti toit" peeti parimaks toiduks nõgesekeerde, peamises kategoorias "Tervislik lemmikretsept" hinnati kõige enam brokkolivormi keedumunaga, peedikooki ning kõrvitsalasanjet.

Žürii koosnes 13 liikmest, sinna kuulusid teiste hulgas Tiiu Vihalemm (Tartu Ülikool), Laine Parts (Tallinna Tervishoiu Kõrgkool), Meeli Matsalu (Eesti Toiduravi Konsultantide Ühing) ja Eve Levand (Tallinna haridusamet).