Ulvi Kala juhib rahvusvaheliste klientidega rõivatööstusettevõtet. Enda sõnul pole ta iial uskunud voodoo'sse ega posimisse. Läinud suvel rääkis aga kolleeg talle tõhusast loodusravist nimega fungoteraapia, vahendas ERR Uudised "Pealtnägijat".

Ehkki 46aastasel Ulvil polnud ühtegi konkreetset kaebust, on tal kodus koer ja kaks kassi, kes võivad parasiite kanda. Mullu augustis andiski ta vastavalt veebilehel toodud juhistele süljeproovi ning sai vastuse, et tal avastati koguni kolm erinevat parasiiti. "Kui küsisin, et kuidas see nii on, siis öeldi, et vaadake, mis on teie vanus," meenutab Kala.

Tervishoiuekspert Peeter Mardna märgib, et fungoteraapia on seotud Kaug-Põhja šamanismiga, kus seentega saavutati vastavaid seisundeid, kuid see ei kuulu tõenduspõhise meditsiini alla.

Tervistava Stuudio juhataja Helle Kullerkupp kinnitas, et fungoteraapia ei ole tõenduspõhine meditsiin, kuid ütles, et teraapia toimib.

"Eesti vabariigi vanasõna ütleb: paber kannatab kõike! Siin on nüüd parasiitussid. Sülje pealt seda mitte kuidagi kätte ei saa. Askaridoos – seda ju kindlasti sülje pealt ei saa kätte. Solkmete mune ei saa sülje pealt kätte," loetleb arst, kelle sõnul on seega tegemist täieliku pettusega ja formaaljuriidiliselt kuuluvat see juhtum politsei pädevusse.