Palts lausus, et kavatseb koos Aaviksooga esitada teemakohase seaduseelnõu ning et see on üks asi, milles tema arvamus koalitsioonparteriga täielikult ühtib. Koalitsioonis on Tallinna linnapea sõnul ikka lahkarvamusi, ent neid lahendatakse pidevalt.

„Arvestades eelmiste valimiste ajal olnud kultuurilisi kuritarvitamisi suurte plakatitega, võiks see isegi avalikkusele meeldida, kui nad mõneks ajaks poliitilisest välireklaamist vabastada,” sõnas Palts.

Kas tema koduparteil Res Publical on reklaamifirma Unicomi reklaamipinnad broneeritud, ei osanud linnapea öelda. Palts toonitas, et Unicomi ümber ei puhkenud skandaal valimisreklaamide pärast, kuigi seda on meedias väidetud. Tegemist on konkurssideta väljaantud pindadega, mille arvelt linn kaotas pidevalt raha, väitis Palts. „Räägitud on summast 50-100 miljonini.”

Peep Aaviksoo väitis samuti, et temal puudub teave selle kohta, kas Reformierakonnal on pinnad Unicomis broneeritud. Ta lisas, et toetab isiklikult välireklaamist loobumise ideed. „Kui poliitreklaami oleks vähem, võiks ka poliitikute maine olla parem. Seda me ju oleme kõik eelnevalt näinud,” nentis ta.

Unicomiga sõlmitud lepingud vallandasid Tallinnas võimukriisi. Nimelt need lepingud andsid respublikaanidele formaalse tõuke alustada rünnakut Reformierakonna vastu. Väidetavalt on Res Publica Tallinnas oravate võimuletõukamises ja liidu sõlmimises Keskerakonnaga juba kokku leppinud.

Palts ei ole Keskerakonna esindajatega kohtumist eitanud. „Loomulikult on olnud jutuajamisi, ma ei nimetaks neid läbirääkimisteks,” sõnas linnapea. „Sellisel keerulisel ajal, kui Toompea põleb, siis kõik põgenevad igale poole laiali ja teepealt võib nii mõnegi mehe kinni pidada, kellega saab rääkida.”

Ajakirjandus on siiski kahtlustanud, et Paltsi rünnakutes Unicomi Unicomi reklaamipindade vastu kõneleb kadedus: praegu on kaheksast linnaosast on Reformierakonna käes tervelt viis, Res Publica käes aga ainult kaks, niisiis on Reformierakonna võimalused ennast reklaamida oluliselt paremad.

Tallinna linnavalitsus kuulutas kolmapäeval Unicomiga sõlmitud lepingud õigustühiseks. Linn on volitanud oma esindajal nõustuda hagiga. Otsuse langetab lepingute saatuse kohta kohus.