Palts ütles kolmapäeval BNS-ile, et on teadlik ja on kuulnud võimalikust umbusaldusavaldusest enda kui linnapea vastu Edgar Savisaare poolt. “Kui see on põhjendatud, peab küsimustele vastama,” ütles Palts BNS-ile.

Ta märkis, et kui tegemist on “ümmarguste” põhjendustega, siis ei jää üle muud, kui hääled kokku lugeda.

“See ei ole mitte esimene neljapäev, kui ma umbusaldusavaldust ootan,” tõdes Palts. “Selleks tuleb kogu aeg valmis olla.”

Ta lisas, et kui umbusalduse põhjenduseks on tegevusetus, siis jääb üle vaid sellega nõustuda. “Jah, tõesti on minu linnapeaks oleku ajal vähe tehtud, ja see seisab peamiselt ressursside taga — need on aja- ja raharessurss,” märkis Palts. “Tõesti tahaks rohkem teha,” lisas ta.

Tallinna linnavolikogu keskfraktsiooni esimees Toivo Tootsen kinnitas, et lähiajal ei kavatse opositsioon linnapeale umbusaldusavaldust esitada.

“Võin kinnitada, et neljapäeval ei tule volikogus kindlasti Paltsi vastu umbusaldust,” ütles Tootsen BNS-ile.

Tootseni sõnul võib opositsioon heita Paltsile ette vähest koostöövalmidust.

“Linnapeaks saades lubas Palts hakata opositsiooniga tihedat koostööd tegema, kuid seni on see lubaduseks jäänudki. Alles viimastel nädalatel on midagi liikuma hakanud,” sõnas Tootsen.

Linnapea Tõnis Palts kohtus 9. oktoobril Keskerakonna esimehe Edgar Savisaarega, et arutada ühiseid prioriteete järgmise aasta linnaeelarve kavandamisel.