„Ühiskondliku-poliitilise sarja „Otsekõne” kaheteistkümnes saates võimaldati eetriaega kohaliku ühiskonna kõige erinevamatele esindajatele ministritest kuni avaliku ja erasektori töötajateni,” teatas Palo pressiesindaja vahendusel.

„Puudutati paljusid päevateemasid ja toodi välja erinevaid vaatenurki. Saate auditooriumi suurust ja tagasisidet arvestades võib öelda, et meil õnnestus kaasata dialoogi kümneid tuhandeid mitte-eestlasi, mis on oluline saavutus,” selgitas rahvastikuminister.

Minister märkis, et mõningate poliitikute ja ühiskonnategelaste kriitika saate aadressil vaibus pärast sarja esimesi saateid. „Nende ennustused, nagu võiks PBK kasutada saadet mingitel lubamatutel eesmärkidel, osutusid algusest peale ekslikeks. „Otsekõne“ saade tõestas seda veenvalt,” teatas Palo.

Rahvastikuministri büroo rahastatava vestlussarja „Otsekõne” esimene saade oli PBK eetris möödunud aasta 21. detsembril. TNS Emor’i andmetel ulatus saate vaatajaskond kuni 53 000 inimeseni.

Sellel aastal jõuab eetrisse veel 20 saadet.

„Leping rahvastikuministri bürooga on lõppenud. Selle raames planeeritud 12 saadet on eetrisse juba jõudnud. Me osalesime edukalt Integratsiooni Sihtasutuse poolt korraldatud konkursil ning saime Euroopa finantseeringu, mis võimaldas meil saadet PBK kanalis jätkata,“ ütles projektijuht Dmitri Mihhailov.

Enne suve jõuab eetrisse veel 10 „Otsekõne“ saadet, seejärel läheb suveks vaheajale. Saated hakkavad taas eetris olema augusti keskel ning kestavad oktoobrini.

„Uuel hooajal on oodata ka uuendusi. Saatel on uus saatejuht ning stuudiokujundus. Samuti laieneb saatega tegelev meeskond, mis saate kvaliteedile peaks hästi mõjuma,“ märkis Mihhailov.