Delfi poole pöördunud tallinlase sõnul puudutas eksitav teade parkimisloa lõppemisest Tallinnas sadu inimesi. Pärast korduvaid katseid sai tallinlane telefonitsi ühendust Tallinna transpordiameti esindajaga, kes selgitas, et tegemist oli IT-probleemiga ning see puudutab paljusid inimesi. Linnaelanik on nördinud, et transpordiamet ei saatnud eraldi vabandust neile, kellele teavitus mõeldud ei olnud.

Tallinna transpordiameti juhataja Andres Harjo täpsustas, et tegemist oli muudatusega rahvastikuregistris, millest polnud aimu ka transpordiametil. "Oleme kindlad, et mingid muudatused on tehtud rahvastikuregistris, kus rahvastikuregister meie päringule osade inimeste kohta ütles, et isik ei ela seal," täpsustas Harjo. Seejärel saatis Tallina transpordiamet automaatsed kirjad paljudele tallinlastele, teatades, et kuna nende elukoht on muutunud, on ka parkimisluba kehtetu.

Teade nägi välja järgmine: "Tallinna linnavalitsus teavitab Teid, et seoses rahvastikuregistri järgse elukoha aadressandmete muutumisega ning asjaoluga, et Teie elukoht ei asu Tallinna avalikul tasulisel parkimisalal, on Teile antud elaniku maksusoodustus sõiduki parkimiseks Tallinna tasulisel parkimisalal kaotanud kehtivuse alates registriandmete muutumisest."

Harjo sõnul pöördus Tallinna transpordiameti poole kümmekond linnaelanikku, kellele selgitati olukorda. Kõigile eksitava teavituse saajatele automaatselt vabandavat teadet saata aga ei olnud võimalik. "Parimislubade kehtetuks tunnistamisel võivad olla ka asjaolud sellised, et inimene tõepoolest ei ela enam tasulises parimisalas," täpsustas Harjo. Seepärast alustati juba täna kõikide saadetud teavituste läbivaatamist ning vastavust rahvastikuregistris olevatele andmetele. "Ehk on tõepoolest inimene ära kolinud ja see teavitus oli asjakohane. Sellega kindlasti tegeletakse," sõnas Harjo. Seejärel peaks ka selguma lõplik arv, kui paljud tallinlased jäid süsteemivea hammasrataste vahele.

Tallinna transpordiameti juhataja kinnitas, et esimesel võimalusel selgitatakse välja ka see, mis probleemiga täpsemalt tegemist oli. Rahvastikuregistri esindaja kommentaari ei õnnestunud tänase õhtu jooksul saada.