Otsuses on kirjas, et menetluse võib lõpetada juhul, kui menetlusaluse isiku süü on väike ja kui avalik menetlushuvi ei nõua asja menetlemist.

"Minu väärteomenetlus lõpetatakse otstarbekuse kaalutlusel," lausus Fideelia-Signe Roots Delfile. Menetluses on siiski kirjas, et "küll asub kohtuväline menetleja seisukohale, et ühiskond peab veel siiski taunitavaks naistel palja ülakehaga viibimist linnapildis ja seetõttu tuleb lugeda nimetatud käitumine avaliku korra rikkumiseks".

"Kui ma oleksin lihtsalt nalja teinud, ohkaksin praegu kergendatult, et karistada ei saanud, kuid ma ei ole tola vaid kunstnik," kommenteeris Fideelia-Signe Roots ning ütles, et kaebab otsuse edasi.

"Rõõmu teeb pingutus, millega õigusorganid teemale pühendasid, et ülikeerulist juhtumit mõistlikult lahendada. Kuigi karistust ei järgnenud, tunnistati mind siiski süüdi. Palja ülakehaga avalikus ruumis viibiv naine järelikult rikub avalikku korda, samamoodi toimiv mees käitub aga igati korrektselt. See on meie riigis kehtiva soolise võrdõiguslikkuse seadusega vastuolus. Kui ma otsust edasi ei kaebaks, annaksin signaali nagu oleksin nõus väitega, et rikkusin palja rindkerega olles avalikku korda. Nii saab mind ja teisi naisi tulevikus jälle selle eest arreteerida. Arvan, et kui naise alasti ülakeha nähakse korra rikkumisena ja talle võib selle eest kustuda politsei, siis tuleb sama ka meeste puhul rakendada. Nii kaua, kuni olukord jääb samaks, kavatsen edasipidi kõigile palja ülakehaga meestele politsei kutsuda," kinnitas Roots.