“Edasi elame ikka nii, et ärkame hommikul üles ja asume igapäevatoimetuste kallale,” ütles Tullio Liblik Kadi raadiole antud intervjuus, mida vahendas Saarte Hääl.

Teadaolevalt vahistati eelmisel nädalal Libliku mõrva tellimises kahtlustatuna tema endine äripartner Andrus Sukles. Liblik on varemalt öelnud, et palgamõrva tellimise ajendiks olid arvatavasti Suklese miljonitesse ulatuvad võlad Liblikule.

Liblik rääkis raadiosaates, et tüli põhjuseks oli Pärnumaal teostatud kinnisvaraarendus, kuhu Libliku firma pani sisse miljoneid, Suklese firma piirdus aga vaid paarisaja tuhande krooniga. Samas nõudis Sukles Liblikult omakorda miljoneid kroone, kuna too olevat hoonete ehitamisel vassinud. “Kahjuks on olukord selline, et ei saanudki aru, mis nõudmised on. Need kõikusid vahemikus 5–40 miljonit,” lausus Liblik ja lisas, et selliste summade juures oleks pidanud ta juba natuke laenama hakkama.

Saarlasest ärimees selgitas, et rahaga seotud tülide korral on tavaliselt kaks varianti, mispärast madinaks läheb. “Esiteks siis, kui raha on liiga vähe, teiseks siis, kui raha on liiga palju. Meil oli see lugu, et raha oli liiga vähe,” filosofeeris Liblik.

Sukles olevat Liblikut ähvardanud ka juba kolm aastat tagasi. Oma sõnul ei uskunud Liblik siis, et asjad nii hullud on. “Ma ei suutnud seda tõsiselt võtta. Oma lihtsameelsuses arvasin, et aeg on nii kaugel, et on juba käivitunud 21. sajand. Sel ajal ettevõtjad niimoodi omavahel asju ei aja. Tuleb aga tunnistada fakti, et ma ei hinnanud olukorda piisavalt tõsiselt,” nentis ta.

Liblik märkis, et ajakirjandusest on võimalik leida erinevaid verisoone, kuni selleni välja, et kogu palgamõrva lugu on tema enda vaimusünnitis. “Ütleme nii, et ma ei ole nii võimekas,” sõnas mees, vihjates, et ei suudaks sellist suppi ise kokku keeta. Tunnet, mis tal praegu on, ei sooviks ta oma kinnitusel mitte kellelegi. Isegi mitte Andrus Suklesele.