Konkursist MF’06 võivad osa võtta kõik meessoost kodanikud, kes mingitpidi seotud militaar- või jõustruktuuridega. Konkursil osalemiseks ei pea MF’06 kandidaat omama erilisi füüsilisi ega vaimseid võimeid. Oluline on suur tahe tulla, näha ja võita, teatas kaitseliit.

Kõik MF’06 kandidaadid läbivad kolm võistlusvooru: tutvustus, jõu- ja ilunumbrid ning nabatants. Žürii koosneb üle maa kokku lennanud nais(kodukaitse)nõidadest ning kõikvõimalikest auliikmetest ning teeb oma ebaobjektiivse otsuse igal juhul.

Välja jagatakse järgmised tiitlid: Military Father 2006, Military I Prince 2006, Military II Prince 2006, Military Father of Audience 2006, Military Father of Press 2006, Military Son 2006, Military Grandfather 2006.

Tiitlitega kaasnevad au, kuulsus ja hindamatud auhinnad.

Konkursi võitjat ootab Tooberfest OÜ poolt väljapandud kinkekaart “Little Present from Saarema” ning militaarisa saab kahepäevase Õlletoober 2006 pääsme kahele, lõunasöögi peoplatsil, öömaja Oitme matkamajas ning auliikme koha konkursil “Saaremaa parim koduõlu”.

MF’06 valimised algavad Paldiski rahuoperatsioonide keskuse sõdurikodus 30. aprilli õhtuhämaruses. Luuaparkla avatakse kell 18 ning sellest ajast on võimalus ennast aasta suursündmuseks ka sõdurikodus sisse seada.

Ürituse patroon on Kaitseliidu vanematekogu esimees Olari Taal ning korraldajaks Harjumaa naiskodukaitsjad.