"Lisaks kaebuses ära toodud näidetele tuleb lisaks märkida valimiskomisjoni poolt kinnitatud asjaolu, et Paldiski linnas on eelvalimiste käigus elektroonselt valitud ühelt IP-aadressilt 153 korda," ütles Paldiski ekslinnapea Jaan Mölder meediale saadetud teates.

"Kui vaadelda nüüd 2013.a meedias kajastatut, siis annab 200 inimest teoreetiliselt ükskõik millisele valimisliidule või erakonnale koheselt 5% valimiskünnise ületamise, mis Paldiskis on see tõenäoliselt vahemikus 125 – 132 häält ning parimal juhul ka üks-kaks kindlat kohta volikogus. Kõigest sellest saab teoreetiliselt tuletada, et praktiliselt on võimalik näilise JOKK skeemiga „kaaperdada“ üks omavalitsus," kirjutavad kaebajad oma kaebuses.

"Linnaelanikele teadaolevalt toimud erafirmades massiline ID kaartitega manipuleerimine, kasutades tööandja õigusi avaldatakse survet oma töötajatele valimisõiguse äravõtmisega linna kodanikelt ja teistelt kodanikelt, kes on surve avaldamise tulemusel Paldiskisse sisse kirjutatud," lisavad kaebajad.

Seega paluvad poliitikud kontrollida valimiskomisjonil IP- aadresside järgi elektroonilise hääletamise tihedust ning teha vastavad järeldused.

Kaebajad tuletavad ka meelde, et praegustel Paldiski eelhääletamise lõppedes vahistati Konstantin Tšertšik, kes on linnas tuntud häälte kokkuostja.

"Veel ei ole teada, kuidas mõjutavad tema kokkuostetud hääled lõplikku valimistulemust. Paldiski gümnaasiumiõpilaste hulgas levis võistlus, kes jõuab oma häält rohkem kordi müüa. Põhjasadama töötajad on sunnitud hääletama asutuse raamatupidamises. Kõik see on muutnud valimised Paldiskis taas farsiks. Nõuame eelvalimiskasti ja pühapäevase valimiskasti häälte eraldi fikseerimist ning selle protseduuri juures Vabariigi valimiskomisjoni esindajat."

Eelpool loetletud valimisrikkumiste ilmsikstulekul palutakse tühistada valimised Paldiski linnas ja korraldada normaalsed ja demokraatlikud valimised.