Pakosta rääkis saates "Kahekõne", et kuniks koristajapalk on nii madal, nagu ta on, peavad mehed leppima asjaoluga, et spordiklubi riietusruumis töötavad koristajatena naised, kuivõrd mehed sellise palga peale lihtsalt tööle ei lähe, vahendab ERRi uudisteportaal.

"Kui teile tundub, et te tahaksite käia spordiklubis, kus koristajaks on mees, siis Eesti olusid arvestades tuleks osta ilmselt umbes kolm korda kallim spordiklubi pääse, sest palkade erinevus naiste ja meeste vahel tuleneb osalt sellest, et päris palju naisi teeb oma haridustasemest päris palju allpool olevat tööd liiga väikese palga eest, kuhu tõesti mehed ei tule," selgitas Pakosta.

Pakosta tõdes, et valdkondades, kus töötavad kas üksnes või valdavalt naised, nagu näiteks haridus, tuleb palgatõus palju visamalt.

"Me oleme maailmarekordi omanikud naisõpetajate osakaalu poolest hariduses. Ühelgi teisel riigil ei ole õnnestunud seda tasakaalu nii paigast ära lüüa kui Eesti Vabariigis," viitas Pakosta naiste suurele osakaalule õpetajaskonnast.

Samas rõhutas ta, et lapsed vajavad ka meessoost eeskujusid, kuna kokkupuudet meestega on paljudel lastel vähe. "Meil on terve rida esimesi klasse, kus ühelgi lapsel ei ela vanemad enam koos,“ väitis volinik.

Samas tõdes Pakosta, et PISA testi tulemused näitavad: Eesti lapsed saavad väga häid tulemusi ka ainult naiste käe all haridust omandades, seega saab õpetajate tööga igati rahule jääda ning lapsed ei ole koolis hädas.