Tallinna-Tartu maantee ääres Koigi ja Imavere valla piiril kasvanud puu on 18 meetrit pikk ja 9 meetrit lai, kirjutab Järva Teataja. Kolmapäeva hommikul Paidesse toodud kuusk võttis enda alla üle poole Tallinn-Tartu maanteest ja linnas koguni mõlemad sõidusuunad.

Kraanajuht Enn Sõmer tunnistas, et esimene peatus tuli kuuse pärast teha linna piiril, kus üle Tallinna tänava veetud elektrijuhe jäi kuuse okstesse kinni.

Seal aitas, kui elektrijuhe teibaga üles lükati, aga sadakond meetrit eemal takistas tõsisemalt kuuse Keskväljakule jõudmist Akna- ja Uksekeskuse üle tänava lehviv reklaam. See tuli korraks maha võtta ja hiljem tagasi panna.

33 korda Paide kesklinna jõulupuud toonud Sõmer ütles, et seda on ka paar korda varem juhtunud, et kuusk on nii lai, et jääb elektriliinidesse kinni. “Tõsi, viimastel aastatel on aga puud ikka kitsamad olnud,” lausus ta.

Tänavune jõulupuu läks koos transpordiga Paide linnale maksma 13.000 krooni. Naaberlinna Türi jõulupuu on 20 meetrit kõrge ja läks linnale maksma 10.000 krooni.