"Suursaadikud ise välispoliitikat ei kujunda, tema viib ellu seda, mida peamajas otsustatatakse ja ühtegi suursaadiku vahetust ei maksaks kindlasti kuidagi väga üle tähtsustada," rääkis Paet Delfile. "Igapäevaselt pean oluliseks, et koostöö kõikide saatkondadega, sealhulgas Vene saatkonnaga, oleks võimalikult efektiivne ja avatud."

Diplomaatias on Paeti kinnitusel suursaadikute roteerumine täiesti tavaline ja teise regiooni siirdumises pole midagi erilist. "Teatud aja tagant võivad diplomaadid töötada ühes ja teises maailma otsas. Inimesed töötavad aastat 3-5 ühes kohas ja siis nad suunatakse ümber mujale. Nii on see Eesti välisministeeriumis, nii on see ka mujal. Selles osas hakata midagi otsima, et midagi on millegagi väga seotud, ma arvan, et see on tühi energia raiskamine," märkis välisminister.

Venemaa president Dmitri Medvedev määras riigi uueks suursaadikuks Eestis Juri Merzljakovi, kes seni töötas alates 2003. aastast Venemaa-poolse kaasesimehena OSCE Minski-grupis, mis tegeleb Mägi-Karabahhi konflikti reguleerimisega Armeenia ja Aserbaidžaani vahel.