"Viimased mingi konkreetse sõnumiga kontaktid Vene poolega on pärit suvest. Siis Venemaa tegi oma seesmisi kooskõlastusprotseduure selleks, et need eelnõud saata Vene parlamenti ratifitseerimisele," rääkis Paet täna Priit Toobali (KE) küsimusele vastates.

"Ei ole tulnud ühtegi sõnumit Venemaa poolt, et nad seda protsessi nüüd kuidagi pidurdaksid. Ja me oleme omalt poolt neile ka andnud selge sõnumi, mida me oleme ka siin korduvalt rääkinud, et Eesti parlament on teinud esimese lugemise ära ratifitseerimismenetluses. Teine lugemine ja lõpphääletus tuleb siis pärast seda, kui Vene pool on alustanud vähemalt oma parlamendis menetlust," lausus Paet.

"Mis puudutab Eston Kohveriga seonduvat, siis ma ei näe, et ka Eesti-Vene piirilepingu jõus olek oleks midagi selles osas muutnud, sest ega ka täna ju kumbki pool ei vaidlusta seda, kus on Eesti pool ja kus Vene pool. Selles ei ole lahkarvamust ega vaidlust, nii et selles osas ka piirileppe jõus olek, ma arvan või olen päris kindel, ei oleks selles juhtumis midagi muutnud," lisas Paet.