Paet rääkis Vikerraadio saates "Uudis+", et mõtles nende asjade peale süvitsi ja leidis, et 11 ja pool aastat valitsuses on liialt pikk aeg olnud. "Jõudsin järeldusele, et muudatusteks aeg käes," rääkis Paet.

Kuna välisminister teatas möödunud nädalal, et ei lähe europarlamenti muuhulgas ka keerulise julgeolekuolukorra tõttu Euroopas, siis küsiti Paetilt ka selle kohta. Minister vastas, et julgeolekujutt ei olnud vaid retoorika ning et Euroopa Parlamendist saab ka Eesti eluga kursis olla ning seda mõjutada.

Paet lisas, et otseselt keegi talle survet ei avaldanud, kuid ta rääkis paljude inimestega, kelle seisukohad olid erinevad. "Oli neid, kes soovitasid jätkata valitsuses ja neid, kes soovitasid pika töö lõpetada. Arvamusi oli erinevaid ja survet ei olnud," rääkis Paet.

Rääkides enda järeltulijast välisministri toolile, arvas Paet, et peaminister pakub välja väga hea kandidaadi. Tänasel koosolekul oli nimelt Rõivas teatanud, et teeb uue kandidaadi nime avalikuks lähipäevil, kuid konkreetsetest nimedest Paeti sõnul täna ei räägitud.

"Eks neid inimesi on mitu. Reformierakonnas on päris palju rahvusvahelise suhtlemise kogemusega inimesi," ütles Paet enda isiklike eelistuste kohta käivale küsimusele vastates.

Selle üle, kas üheks selliseks inimeseks võiks olla ka vastne erakonnakaaslane, kuid Venemaa poolt tagaotsitavaks kuulutatud Eerik-Niiles Kross, ei tahtnud Paet spekuleerida ja viitas, et selle otsuse teeb ikkagi peaminister.

Kevadel riigikogu valimistel kandideerimise jättis Paet samuti lahti ja ütles, et "eks näis, kas ja milleks nende valimiste kontekstis on vajadust".

Paet lisas lõpetuseks, et on suhelnud ka tema tõttu eurosaadiku kohast napilt ilma jäänud erakonnakaaslase Igor Gräziniga ja kavatseb seda veel teha.