Paet ütles Kuku raadio "Äratajale" antud intervjuus, et kohtumisel valitses hea õhustik, kohtumise teemad olid aga keerulised. Räägiti Pakistanist, mis on kannatanud tulvade käes ja on oht, et riik võib liikuda äärmusluse suunas. Lisaks olid kõne all Lähis-Ida rahuprotsess, olukord Afganistanis ja Serbia ning Kosovo suhted. Kõne all olid ka suhted Venemaaga.

Paet märkis ka, et olukord Afganistanis nõuab Euroopa Liidu ja USA tihedamat koostööd, teatas välisministeeriumi pressitalitus. "Euroopa Liidu-USA koostöö Afganistani ülesehitamisel ja julgeolekuvastutuse üleandmisel afgaanidele on kindlasti teema, mida tuleb käsitleda eelseisval ELi-USA tippkohtumisel," ütles Eesti välisminister. "Samuti on äärmiselt oluline NATO ja Euroopa Liidu senisest tõhusam koostöö," lisas Paet.

Paet rääkis veel, et juba homme toimub New Yorgis NATO ja Venemaa esindajate kohtumine, kus arutatakse, kuidas NATO ja Venemaa saaks koostööd teha. Paet lisas, et kindlasti on üleval vastastikuse usalduse küsimus ning Abhaasia ning Lõuna–Osseetia küsimus.

Paet toonitas, et novembris toimuval NATO tippkohtumisel on vajalik selgelt sõnastada NATO edasise laienemise väljavaade ning seal hulgas Gruusia perspektiiv NATOga liitumise osas. "Arvestades, et Ukraina NATO-suunaline aktiivsus on muutunud, ei saa Gruusiat ja Ukrainat NATO laienemise kontekstis enam samalaadselt käsitleda," ütles Paet. "Gruusiale tuleb anda kindlustunne. See on oluline samm turvalisema ja stabiilsema Euroopa kindlustamiseks," ütles ta.

ÜRO Peaassambleel on välisministril kavas saada kokku ka nende riikide esindajatega, kellega Eestil ikka veel diplomaatilisi suhteid pole. Paet märkis, et diplomaatilised suhted on kavas sõlmida näiteks Jeemeniga.

Paet osaleb täna NATO-Venemaa ning Euroopa Liidu ja Venemaa välisministrite kohtumisel, kus keskendutakse nii NATO-Venemaa partnerlusele kui Euroopa tavarelvastuskontrolli lepingule ja arutatakse arenguid Euroopa julgeoleku, EL-Venemaa koostöö ning maailmapoliitika suundumuste osas Iraanis, Lähis-Ida rahuprotsessis ja piraatlusevastases võitluses. Eesti välisministril on täna ka kohtumised Armeenia välisministri Edward Nalbandiani ja Tai välisminister Kasit Piromyaga.