Paeti sõnul ei ole konsultatsioonide alguse kuupäev veel paigas, ent minister kinnitas eelnevat öeldut, et kõnelustega on kavas alustada oktoobri lõpus.

Seda, kas konsultatsioonid hakkavad toimuma Moskvas või Eestis, minister öelda ei osanud. Küll aga tõi Paet välja, et selliste diplomaatiliste kõneluste puhul peetakse läbirääkimisi tavaliselt vaheldumisi mõlema riigi pinnal.

Välisminister Urmas Paet kõneles pühapäeval Luksemburgis Venemaa välisministri Sergei Lavroviga konsultatsioonide läbiviimisest Eesti ja Vene välisministeeriumi vahel eesmärgiga leida võimalus piirilepete jõustamiseks, lähtudes riigikogu fraktsioonide ja väliskomisjoni ettepanekust valitsusele.

Välisminister Urmas Paet ütles esmaspäeval Delfile, et kohtumine Venemaa välisministri Sergei Lavroviga oli ette planeeritud ning toimus mõlema poole ühisel initsiatiivil. Samas rääkis minister, et hoolimata juba ligi 18 aastat kestnud läbirääkimistest puudub endiselt garantii, et piirileppeni lõpuks ka jõutakse.

"Saan aru, et see oli ikka mõlemapoolne huvi, et pärast riigikogu ettepanekut valitsusele sellega kaasnevaid detaile omavahel täpsustada," ütles Paet siis Delfile.

Eesti välisminister Urmas Paet ja tema Venemaa kolleeg Sergei Lavrov allkirjastasid Eesti ja Venemaa piirileppe 18. mail 2005 Moskvas.

Riigikogu ratifitseeris Eesti ja Venemaa piirilepingu 2005. aasta 20. juunil 78 poolt- ja nelja vastuhäälega, lisades lepingule preambuli.

2005. aasta juuni lõpus teatas Venemaa, et võtab oma allkirja Eestiga sõlmitud piirileppelt tagasi. Vene ametiisikute sõnul võimaldab riigikogus piirileppele lisatud preambul esitada Venemaale tulevikus territoriaalseid nõudmisi. Eesti on seda väidet korduvalt tõrjunud.