Paet ütles, et inimõiguste ja põhivabaduste tagamiseta ei saa rääkida tõelisest julgeolekust. "Tõsist tähelepanu tuleb pöörata ajakirjandusvabaduse ja inimõiguste kaitsele," märkis ta.

Paeti sõnul tuleb OSCE-l tegeleda ka pikaleveninud konfliktide lahendamisega. "Reaalsete tulemuste saavutamiseks tuleb tähelepanu tuleb pöörata Lõuna-Osseetia ja Abhaasia, Mägi-Karabahhia ning Transnistriaga seonduvale," märkis Eesti välisminister.

Ta rääkis ka uute konfliktide ennetamise olulisusest. "Peame tegelema olukorraga Kõrgõzstanis, et minimiseerida uute konfliktide puhkemise võimalust ning takistada konflikti võimalikku levikut teistesse Kesk-Aasia riikidesse," rõhutas Paet. Tema sõnul on hetkel olulisim inimeste turvalisuse tagamine, põgenikele kojupöördumise võimaluste loomine ning ka OSCE suurem panustamine, et etniline vägivald ei korduks.

Paet rõhutas, et ka OSCE raames tuleb jätkata tegelemist uute julgeolekuohtudega, seda nii kliimamuutuste, energia- ja küberjulgeoleku kui ka terrorismi valdkonnas. "Samuti on vajalik OSCE aktiivsem osalus Afganistanis, et täiendavalt panustada julgeolekuolukorra parandamisse," lisas ta.