„Inimõiguste edendamine ja kaitse on Eesti sise- ja välispoliitika üks prioriteet,“ märkis Paet pressile saadetud teates.

Eesti pöörab Paeti sõnul 12. novembril ÜRO inimõiguste nõukokku valituks osutumisel suurt tähelepanu naiste ja laste õigustele, võitlusele karistamatusega, soolisele võrdõiguslikkusele, põlisrahvaste õigustele ning väljendusvabaduse kaitsele.

Välisminister Paeti sõnul on Eesti avatud dialoogiks kõigi ÜRO liikmesriikidega. „Soovime inimõiguste nõukogu liikmena jätkata konstruktiivset regioonideülest koostööd nagu oleme seda seni teinud mitmete ÜRO protsesside hõlbustaja ja kehamite liikmena,“ lisas ta.

Paet tõi esile, et Eesti on juhtinud ÜRO peaassamblee majandus-, sotsiaal-, arengu- ja humanitaarküsimustega tegelevat peakomiteed, olnud ÜRO majandus- ja sotsiaalnõukogu asepresident ning juhtinud ÜRO arenguabireformi ja soolise võrdõiguslikkusega seonduvaid läbirääkimisi.

„Praegu on Eesti ÜRO soolise võrdõiguslikkuse agentuuri ja ÜRO lastefondi liige ja asepresident ning ÜRO naiste staatuse komisjoni ja ÜRO rahvastikufondi liige,“ lisas minister.