"Iga hinna eest ei saa olla kõigile meele järgi. Tuleb usaldada oma väärtusi ja teha koostööd nende rahvastega, kes jagavad samu väärtusi," ütles Paet vastuseks ajakirjaniku küsimusele, mida on Eesti oma ajaloost õppinud, kirjutab BNS.

Paeti sõnul on Eesti julgeolek ja heaolu kõige paremini kaitstud, kui tegutseme koos nende rahvastega, kes jagavad meiega samu väärtusi.

Paet nentis, et tänapäeva maailma julgeolekuohte silmas pidades ei saa rääkida üksnes regionaalsest koostööst. "Isegi Euroopa üksi võib jääda liiga pisikeseks," nentis välisminister. Tema sõnul peab Euroopa tegema tihedamat koostööd näiteks USA, Austraalia ja teiste riikidega, kellega jagatakse samu väärtusi.

"Ei saa olla kõigi lemmik. Tuleb teha valikuid ja valikud võiksid olla maksimaalselt väärtuspõhised," leidis Paet.

Laupäeval toimub Tallinnas Eesti iseseisvuse taastamise 20. aastapäevale pühendatud rahvusvaheline konverents "20.08.1991 - Twenty Years On".

Eesti kutsel viibivad konverentsil Islandi välisminister Össur Skarphéðinsson, Rootsi välisminister Carl Bildt, Taani välisminister Lene Espersen, Soome välisminister Erkki Tuomioja, Leedu välisminister Audronius Azubalis ja Läti välisminister Girts Kristovskis