"Soome on me lähemaid sõpru. Seda sõprust ja erisuhet tuleb hoida ja sellesse panustada. Maailmas pole eriti riike ja ühiskondi, kes oleks teineteisele nii lähedased," kirjutas Paet.

"Mõni nihkesse läinud väljaütlemine ei saa ega tohi seda kahjustada. Alati tuleb silme ees hoida suurt pilti," lisas endine pikaaegne välisminister.

Eesti välisministeerium kutsus neljapäeval välja Soome suursaadiku seoses Soome välisministri Erkki Tuomioja arvamusavaldusega Eesti venekeelse meedia läbikukkumise suunal.

Välisminister Keit Pentus-Rosimannus ütles Delfile, et Soome välisministri väljaütlemised olid erakordselt ebaõnnestunud ja tegelikku olukorda mittearvestavad.

Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson (IRL) leiab, et välisminister Keit Pentus-Rosimannus reageeris Soome kolleegi eriarvamuse tõttu selgelt üle.

President Toomas Hendrik Ilves viskas Tuomioja väljaütlemise üle aga sotsiaalmeedias nalja: "Tuomioja ei poolda ELi propagandabüroo loomist. Eestlased on nationalistid, sest neil pole siiani venekeelseid saateid."

Igaks juhuks täpsustas Ilves üsna kohe teises säutsus: "Kuna iroonia pole kõigil alati arusaadav, ruttan lisada, et Eestis on venekeelsed saated olnud alates ETV esimesest päevast."