Paet lausus täna hommikul ajakirjanikele, et talle jääb arusaamatuks, miks Savisaar kasutab praegust olukorda oma “väiklaste sisepoliitiliste eesmärkide saavutamiseks”.

“Tallinna linnapeale oleks kohane kutsuda inimesi oma linnas mõistlikkusele, rahulikkusele, paraku on [Savisaare] tegevus on olnud vastuoluline ja sellest on mul äärmiselt kahju,” nentis Paet.

Välisminister avaldas ka kahetsust, et tema erakonnakaaslasest peaminister, Reformierakonna juht Andrus Ansip pole suutnud luua Savisaarega adekvaatset kontakti. “Minu info kohaselt on peaminister üritanud suhelda Tallinna linnpeaga, aga see suhtlus on jäänud ühepoolseks ja mingit koostööd pole Tallinna linn soovinud teha.”

„Me oleme Eesti venelaste silmis olnud üks usaldusväärsemaid poliitilisi jõude. Võimalik, et ainus usaldusväärne poliitiline partei. Ma usun, me sõnal on kaalu ja ma tean, et ka paljud eestlased hindavad meid selle eest. Meil tuleb tegutsema asuda,“ kirjutas Edgar Savisaar eile oma blogis.

„Kaks viimast päeva, purukspekstud Tallinna kesklinn ja rahutused mujal Eestis peaksid Reformierakonda nüüd juba veenma, et nende meetodid ei tööta,“ arutleb Savisaar.

Savisaar on hämmastunud, et just tema on vist ainus Eesti poliitik, kes poliitikutel mingit süüd näeb.

„Ma annan lähiajal aru, mis me välja mõtlesime,“ lubab Savisaar.

Rahutusi Ansipi Sõjaks nimetanud Savisaar loodab pingete lahendamist plaanitava kodurahu foorumi kokkukutsumisega, teatasid Seitsmesed uudised.