"Loomulikult kohe, kui see juhtum aset leidis, teavitasime sellest kõiki oma partnerriike. Ja nüüd on siis järjestikku mõned avalikud seisukohavõtud ja toetused tulnud ja eks neid tuleb veel. Osa riike ütles seda ju nädalavahetusel, osa eile ja eks neid tuleb veel," ütles Paet Delfile.

Välisministri sõnul on teiste riikide põhisõnum olnud, et kinnivõetud Eesti kodanik tuleb vabastada ja Eestisse tagasi toimetada.

Kas aga lisaks eile USA pressikonverentsil küsitule on tulnud ka ametlikke kanaleid mööda sealtpoolt toetusavaldusi?

"See ongi ametlik teade, kui USA pressikonverentsil see välja öeldakse. Midagi ametlikumat nagu ei olegi. Teine asi on see, et välisametkondadena me loomulikult suhtleme ja arutame ning vaatame, et ehk on kuskil mingeid tarkusi ja kogemusi saada. Eks see suhtlus toimub kogu aeg, see on igapäevatöö ja selle kõrval siis riigid ütlevad ka avalikult, mida nad ühest või teisest asjast arvavad ja kus nad näevad lahendust. Selles Eston Kohveri juhtumis on mõned riigid seda teinud ja eks neid tuleb veel," vastas Paet.

Välisminister lisas ka, et see juhtum on olnud paljudele riikidele nii ootamatu ja uskumatu, et on tahetud infot ja detaile täpsustada.

"Ma usun, et see pilt on nüüd täielikult kõigil selge ja eks siin hakatakse järjest ütlema, mida asjast arvatakse," ütles Paet.

Välisministri sõnul on praeguseks tema tähelepanekute kohaselt avalikult juhtumit kommenteerinud USA, Läti ja Leedu.