"Minu sõnum on see, et pole mõistlik kahelda Eesti kaitseväes, politseis ega Eesti riigis üldse. On aeg hakata oma riiki rohkem uskuma," ütles Paet tänasel pressibriifingul välisministeeriumis Eesti Päevalehe küsimusele vastates. Paet lisas, et eilset saatelõiku, kus Laaneots kriitiline oli, ta ei näinud.

Paet lisas veel, et kriis Ukrainas on muutnud Euroopa julgeolekukäsitlust ja tuleb nii mõnigi hoiak ümber hinnata. Paeti arust on tänases julgeolekuolukorras äärmiselt oluline NATO-s liitlassuhete selge väljendamine.

"Õhuturve on selge NATO kohalolek Balti riikides, kõikvõimalikud õppused on ka. Seda, mida see julgeolekupildi muutus Euroopas kaasa toob ja milliseid samme astuda tuleb, on mõistlik arutada koos liitlastega," lausus välisminister.

Peaminister Andrus Ansipi riigikaitse ja julgeolekunõunik Laaneots ütles eile "Aktuaalsele kaamerale", et uue kümneaastase arengukavaga lõhuti tegelikult olemasolev, funktsioneeriv ja arendamist nõudev kaitsejõudude juhtimissüsteem, mis eksisteeris 2011. aastal.

"Selle süsteemi asemel ei ole ka mitte midagi loodud, nii et kui praegu tekiks reaalne sõjaline oht, siis ma kardan, et kaitsejõude organiseeritud kujul kasutada ei saa, sest pole neid staape, mis peaksid olema nii kaitsejõududel kui kaitseliidul," ütles Laaneots eile.