"Tuleb silmas pidada, kus Kohver viibib. Tema kontaktid Eestiga on minimaalsed, konsul on saanud temaga kohtuda kaks korda. Ülejäänud aja on ta vanglas ja teadagi kelle keskkonnas. Sealt tuleb otsida põhjust tema otsusteks," kommenteeris Paet Delfile Kohveri otsust Mark Feigini ja Nikolai Polozovi teenetest loobuda.

"Fakte meil kellelgi ei ole Kohveri otsuse tagamaade kohta, aga igaüks võiks oma loogikat kasutada selles osas, miks ta sellise otsuse tegi," lisas Paet.

Hetkel jätkab Kohveri kaitsmist Vene riigi poolt määratud advokaat Jevgeni Aksjonov, uusi advokaate Eesti pool hetkel ei otsi. "Küsimus pole konkreetsetes advokaatides ja nende isikus, vaid selles, kes on advokaadid nimetanud. Meie püüdsime leida parimaid võimalikke kaitsjaid protsessiks," sõnas Paet.

Eesti konsul taotleb Paeti sõnul jätkuvalt Kohveriga kokkusaamist, kuid preagu on uutele taotlustele ära öeldud. Lisaks plaanitakse teemat hoida ka rahvusvahelises plaanis tähelepanu all. "Lihtsamaks Kohveri tänane otsus olukorda muidugi ei tee, seis on nagu ta on.." ütles Paet..

Nädala jagu töötanud advokaatidele makstud summat ei osanud Paet kommenteerida. "Selle lepingu tegi kapo".

Moskva Lefortovo kohtu pressiteenistus teatas, et kohtusse saabus Eesti kaitsepolitsei töötaja Eston Kohveri avaldus, milles ta kirjutab, et loobus oma kaitsjate Mark Feigini ja Nikolai Polozovi teenetest.

Seega peatas kohus ka nende advokaatide taotluse menetlemise Kohveri vahi alla jätmise vaidlustamise tähtaja ennistamiseks, teatab agentuur Rosbalt.