Paet tunnistas, et Ukraina olukorra lahendamise oluliseks elemendiks onVenemaa tahe ja reaalne panus sellesse.

Välisministri sõnul on tähtis üles näidata igakülgset tuge Ukraina presidendile Petro Porošenkole. "Lisaks vahetule finantsabile, vajab Ukraina ka meiepoolset abi toimiva ja korruptsioonivaba riigi ülesehitamisel," ütles Paet. "Samuti peame hoolitsema selle eest, et Krimmi okupeerimise ja annekteerimise küsimus ei ununeks, vaid püsiks jätkuvalt päevakorras kuni Ukraina territoriaalne terviklikkus on taastatud," lisas ta.

Idapartnerlusest rääkides ütles välisminister Paet, et tegemist on olulise ning väga vajaliku strateegiaga, mis peab kindlasti jätkuma. "Idapartnerlus on vajalik ühispoliitika," ütles Paet. "Gruusia rahva laiaulatuslik toetus Euroopa Liiduga lõimumisele, moldovlaste tõusev toetus Euroopa Liidule ning Ukraina rahva reaktsioon Euroopa Liidu ja Ukraina vabakaubandus- ja assotsiatsioonilepingu allkirjastamise edasilükkamisele näitavad, et idapartnerluse poliitika on jätkuvalt oluline ja vajalik meie partneritele. Toetame Euroopa perspektiivi andmist ambitsioonikamatele idapartneritele nagu Ukraina, Moldova ja Gruusia," lisas välisminister.

Ministrid rääkisid kohtumisel ka energiajulgeolekust. "Oluline on rakendada Euroopa Liidu energiajulgeoleku strateegia ja leida võimalused energiasõltumatuse suurendamiseks. Regionaalne LNG-terminal ja Balticconnector on Eesti gaasitarnete mitmekesistamise ja energiajulgeoleku tagamiseks olulised projektid," lisas ta.