Kirjas Euroopa Parlamendi liikmetele tuletas Paet meelde, et nii Eston Kohveri röövimine kui ka tema ebaseaduslik kinnihoidmine Venemaal on rahvusvahelise õiguse ja inimõiguste rikkumised. “Kohveri kohtuprotsessis pole algusest peale olnud õiglast õigusemõistmist,” ütles Paet. “Niinimetatud kohtuotsus on üks näide rahvusvahelise õiguse rikkumistest selle protsessi jooksul,” lisas ta.

Samuti rõhutas Paet kolleegidele saadetud kirjas, et peab häirivaks, et kohtuprotsess oli kinnine ning Eesti konsulile ei antud luba kohtuistungil osalemiseks. Samuti tõi Paet välja, et Kohver ei saanud Vene riigi poolt talle määratud advokaadilt adekvaatset õigusalast abi.

Ühtlasi juhtis Paet tähelepanu Kohveri tervisele, mis kinnipidamise ajal halvenes ning tõsiasjale, et Eesti arstil lubati Kohveriga kohtuda alles 30. detsembril 2014. Samuti rõhutas Paet, et kohtunik pole Kohveri abikaasale seni luba andnud Kohveriga kohtumiseks.

“Kutsume Venemaad üles Kohverit koheselt vabastama,” ütles Paet. “Venemaa peab täitma oma rahvusvahelisi kohustusi, vabastama Kohveri ja tagama tema turvalise kojujõudmise.”

Paet tänas ka kõiki Eesti liitlasi ja partnereid, kes on Eestit toetanud ja Eston Kohveri juhtumit tõstatanud nii rahvusvahelistes organisatsioonides kui ka suhtluses Venemaaga. “Jätkame koos meie liitlaste ja partneritega rahvusvahelise surve hoidmist, kuni Eston Kohver vabastatakse ja ta pääseb koju oma pere juurde,” lisas Paet, paludes jätkuvat aktiivset tuge ka Euroopa Parlamendi liikmetelt.