Kommenteeris Delfile tänases Päevalehes ilmunud väidet, et toonane pangajuht Kallas otsustas väljastada rohkem kui miljardi krooni väärtuses panga garantiisid, ütles Paet, et toona tegutseti riigi vajadustest lähtuvalt.

"Eesti pangandus oli paarkümmend aastat tagasi likviidsuskriisis ning juurde oli vaja täiendavaid vahendeid. Eks sel eesmärgil tegutsetigi, lähtudes Eesti riigi tollastest huvidest ja vajadustest," rääkis Paet.

"Detailidega ma kursis pole, kuid neid asju tuleb hinnata tollast konteksti arvestades. Siim Kallas sobib peaministriks," lisas ta.

Tänases Päevalehes kirjutati, kuidas Kallas väljastas 20 aasta eest rohkem kui miljardi krooni väärtuses Eesti Panga garantiisid. Hiigelsumma pangalt välja nõudmine oleks noore majandusele suureks ohuks olnud. samuti tõi leht välja selle, et ehkki pangagarantiid kehtisid kuni 2004. aastani, ei leia panga raamatupidamisest nende kohta ainsatki märki.

Kallas ise tunnistas intervjuus Päevalehele, et investeerimisskeemidega Eesti Pangas 1990-ndatel tegeleti seetõttu, et taheti riigile raha teenida