"Ta peab edasi viima seda elavnemist, mis diplomaatide sõnul on viimasel ajal välisministeeriumis toimunud. Kui välisminister jätab end üksinda ega toetu täiel jõul välisteenistusele ja teistele välispoliitika kujundajatele, siis on ta paljuski nagu turist, kes ohtralt reisib, ei enamat," teatas Ilves reedel.

Paet ütles Ilvese avaldust kommenteerides, et tema ei tea, et nad omavahel läbi ei saaks. "Kui olin välisministri ametis, oli meie tööalane suhtlus nii tihe kui vajalik," ütles Paet.

Pentus-Rosimannuse lahkumisega langeb naiste arv valitsuses poole võrra ja ainsaks naisministriks jääb Urve Palo, kui uueks välisministriks samuti naist ei nimetata.

Paet kommenteeris, et kindlasti on Eestis küll ja küll tublisid naisi paljudesse ametitesse, aga esmane peaks olema sobivus konkreetsele ametikohale.

Uus minister peab tema sõnul aru saama, mis maailmas toimub, peab suutma selles kaasa rääkida ja peab suutma koos meie Euroopa ja Atlandi-üleste partneritega lahendusi leida. Teine pool tema tööst on Eesti riigi sisene suhtlemine ja arutelud nii valitsuses, riigikogus kui kogu ühiskonnas.

Mis puudutab tema isiklikku valmisolekut uuesti välisministriks hakata, siis kordas ta oma varasemat seisukohta, et peaminister Taavi Rõivase ülesanne on oma valitsusse uus liige leida ja igasugune spekuleerimine uue ministri nimega on mõttetu.